Представа „Љубавни оглас“ у петак 29. новембра у Српцу
22. новембра, 2019.
Вече руске културе у четвртак 28. новембра у Српцу
25. новембра, 2019.

Одобрена помоћ демобилисаном борцу из Ћукала за лијечење дјетета

Демобилисани борац Вељко Вукотић из Ћукала добио је новчану помоћ у износу од 500 KМ захваљући Борачкој организацији Србац која је обезбиједила ова средства преко програма „Борци за мале борце“.

Ради се о пројекту кога је Борачка организација Републике Српске кандидовала према Министрству рада и борачко инвалидске заштите са циљем помоћи дјеци демобилисаних бораца која су у стању социјалне потребе и дјеци демобилисаних бораца која имају хронична обољења или развојне потешкоће.

Програм Борачке организације је прихваћен код ресорног министарства и укупно су одобрена средства на нивоу Републике Српске у износу од 11.000 KМ.

Свакој регији борачких организација додијељено је по 1.000 KМ које треба да се распореде на два корисника, а у програму су учествовале 22 општинске борачке организације.

Борачка организација Србац кандидовала је Вељку Вукоту јер се ради о незапосленом борцу прве категорије коме је потребна помоћ за лијечење дјетета, а средства су већ уплаћена на његов текући рачун.

,,Борачка организација општине Србац ће и даље своју пажњу и активности усмјеравати на пружању помоћи својим најугроженијим члановима“ , каже се у саопштењу ове организације.

Comments are closed.