Удружење Извор обиљежило Међународни дан жена
5. марта, 2021.
Особама са инвалидитетом омогућити да дођу до посла
5. марта, 2021.

Одиграна представа „Женски разговори“ у Српцу

У Дому културе у Српцу синоћ је изведена представа “Женски разговори”, настала по истоименим текстовима Душка Радовића, а у извођењу старијих глумачких група Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Прњавора и Народне библиотеке “Бранко Радичевић” из Дервенте.

Ово је била прва представа која је одиграна у Дому културе након годину дана паузе због епидемиолошке ситуације, а број посјетилаца је био ограничен на 50.

Директор Центра за културу и спорт Србац, Радован Митраковић, изразио је задовољство што је оживјела позоришна сцена и додао да је, судећи по броју заинтересованих, Српчанима недостајао овај сегмент друштвеног живота.

„Задовољство ми је што смо након скоро годину дана угостили глумце, а обзиром на ситуацију у којој се налазимо због вируса корона, задовољни смо и одзивом посјетилаца. Надамо се да ће епидемиолошка ситуација у наредном периоду дозволити да представе буду извођене бар уз ограничен број људи, на задовољство наше установе, али и грађана Српца”, рекао је Митраковић и додао да су карте за представу распродане брже него што је очекивано.

Митраковић додаје да је до краја године планирано да се у Српцу одигра 15 представа за одрасле и дјецу.

„Због поштовања епидемилолошких мјера, тренутно не можемо организовати представе за ђецу, јер би било незгодно ограничити број дјеце или одјељења, тако да ћемо с тим мало сачекати. Kада су у питању представе за одрасле, већ наредног мјесеца у плану је сљедећа представа”, додао је Митраковић.

Синиша Тешановић, глумац и редитељ, каже да представа говори о тренутној ситуацији и мушко-женским односима, али да је направљена повезница са осамдесетим годинама прошлог вијека.

„Успјели смо направити тим зрелијих људи са којима смо урадили представу која може бити занимљива свим генерацијама. Такође, спојили смо два града, Прњавор и Дервенту, а радимо и са младима. На тај начин, у овој ситуацији, жељели смо свим генерацијама да пружимо квалитетну разоноду, јер смо сви свакодневно оптерећени епидемиолошком ситуацијом, али исти тако да покажемо да и старије генерације и особе које нису професионални глумци, могу да пробуде неке своје таленте”, рекао је Тешановић.

Он је додао да је извођење представе у Српцу, прво гостовање ван Дервенте и Прњавора и захвалио публици на подршци, као и дирекрору Митраковићу на позиву за гостовање.

 

Comments are closed.