У Српцу шест нових случајева вируса корона
29. септембра, 2021.
Почела кампања са циљем спречавања сексуалног злостављања дјеце на интернету
30. септембра, 2021.

Одборници подржали расписивање огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта

У оквиру програма подстицаја у пољопривреди на подручју општине Србац, одборници Скупштине општине Србац јуче су усвојили Одлуку о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју општине Србац путем прибављања писаних понуда.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић, у образложењу одлуке је рекао да је ангажована овлаштена геодетска фирма која је извршила преглед и комплетно теренско снимање парцела и извршила нову парцелацију земљишта како не би било проблема око увођења закупаца у посјед.

„Укупно је припремљено 206,5 хектара обрадивог земљишта које се налази у Ситнешима, Доњој Лепеници, Срђевићима и Брезовљанима од чега је за сточарску производњу намијењено 116,7 хектара,

за ратарску производњу 77,6 хектара и за воћарску производњу 12,1 хектар. Циљ је да што више закупаца има право да оствари овај закуп“, рекао је Михољчић.

Према његовим ријечима, максималне површине које се могу дати у закуп привредном друштву, предузетнику или физичком лицу су 17,8 хектара за сточарску производњу, 12,9 хектара за ратарску и 10,9 хектара за воћарску производњу.

Цијене су дефинисане и износе од 120 до 80 KМ по једном хектару на годишњем нивоу.

Са свим пољопривреним произвођачима који добију пољопривредно земљиште на кориштење биће потписани уговори на период од 10 година, осим за воћарску производњу гдје ће уговори важити 25 година.

Јавни оглас биће расписан у току наредног мјесеца на интернет страници Општине Србац, специјалном издању Србачких новина и Радио Српцу.

Comments are closed.