У Српцу сахрањен Остоја Ољача, посланик из првог сазива Народне скупштине РС
20. јуна, 2019.
Руски привредници на састанку код начелника договарали будућу сарадњу
20. јуна, 2019.

Одбор ратних војних инвалида ради на побољшању статуса борачких категорија

У просторијама Борачке организације општине Србац данас је одржанa друга редовна сједница Одбора ратних војних инвалида Борачке организације којом је руководио предсједник Одбора, Горан Тривунић.

Након усвајања извода из записника са претходне сједнице, чланови Одбора су информисани од стране предсједавајућег о активностима Борачке организације општине Србац након проведених избора. Послије мајских поплава руководство Борачке организације је реаговало и обишло шест својих чланова који су највише били угрожени воденом стихијом и том приликом су им уручени пригодни пакети са основним животним намирницама.

Тривунић је чланове Одбора упознао са иницијативама које су покренуте у Борачкој организацији а тичу се изградње спомен обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске у Мјесној заједници Kобаш, реновирањем централног спомен обиљежја у Српцу као и формирањем Фонда солидарности у Борачкој организацији општине Србац. Највише пажње је задобила информација о формирању Фонда која је након расправе једногласно прихваћена и подржана.

У наставку сједнице разматран је и приједлог измјена и допуна програма рада Одбора ратних војних инвалида за 2019. годину гдје је једногласно усвојено да се у програм уврсти и израда социјалне карте чланова Борачке организације општине Србац а чланови Одбора ће узети учешће у реализацији када су у питању чланови Борачке организације са статусом ратног војног инвалида.

На крају састанка упућен је јавни позив свим члановима Борачке организације, борцима Војске Републике Српске и њиховим породицама као и свим грађанима општине Србац да учествују у обиљежавању Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука која се ове године прославља на подручју наше општине у манастиру Осовица у петак 28. јуна од 10 часова.

Comments are closed.