Изложба слика бањалучког умјетника Давора Ружића у четвртак 7. новембра у Српцу
4. новембра, 2019.
Дан здраве хране у Kукуљама у знаку традиционалне српске свадбе и домаћих специјалитета
5. новембра, 2019.

Одата почаст погинулом борцу Зорану Урићу из Бардаче

У Бардачи је протеклог викенда у организацији Општинске и мјесне борачке организације из овог села одржан помен парастос за погинулог борца Зорана Урића који је са непуних 20 година погинуо у борбама између Глине и Двора на Уни као припадник ЈНА.

У војску је отишао у септембру 1991. године да би након само три и по мјесеца као млад војник био тешко рањен, а потом пребачен на ВМА гдје је преминуо.

Парастос је служио протонамјесник Младен Продановић, а присуствовала му је ужа породица Зорана Урића, делегација општине Србац на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем, делегација Борачке организације Србац на челу са предсједником Гораном Плотаном и мјештани овог села.

Мјесна борачка организација, на челу са Гојком Марићем, за све учеснике парастоса припремила је пригодан ручак на коме је поштење начелнику општине дао отац погинулог борца Остоја Урић.

“Циљ организовања годишњих парастоса за погинуле борце у оба претходна ослободилачка рата је његовање културе сјећања. За ову врсту традиције треба припремати и млађе генерације”, рекао је начелник Дргаосављевић.

Наредне суботе предвиђено је одржавање још два парастоса, и то у Ножичком и Старом Мартинцу, а прије тога, у петак 8. новембра, Борачка организација ће прославити своју крсну славу Митровдан.

 

Comments are closed.