Пет нових случајева вируса корона у Српцу
16. августа, 2020.
Штаб за ванредне ситуације општине Србац продужио мјере до краја августа
17. августа, 2020.

Одата почаст погинулим борцима из Влакнице

У недјељу 16. августа у Влакници је служен парастос за четворицу погинулих бораца Војске Републике Српске са овог подручја. Парастос је служио свештеник из Kобаша, Славиша Топић.

Поред чланова породица погинулих бораца, цвијеће су на спомен обиљежје положиле делегације Општине Србац на челу са начелником Одјељења за финансије Владимиром Гужвићем, делегација Борачке организације Србац коју је предводио Горан Плотан, делегација Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац, представници Удружења ратних војних инвалида и СУБНОР-а и делегација Мјесне борачке организације Влакница.

На овај начин одата је захвалност погинулим борцима који су страдали за слободу нашег народа, а то су Симо Гужвић, припадник Прве србачке лаке пјешадијске бригаде, који је трагично изгубио живот у Влакници 3.2.1992., Милан Дринић који је погинуо у Орљанима 30.11.1994. као припадник Студентске бригаде ВРС, Раденко Драгојевић који је погинуо на озренско-возућком ратишту 21.6.1995. као припадник Прве србачке лаке пјешадијске бригаде и Милован Аривук, припадник Прве србачке лаке пјешадијске бригаде, који је погинуо 9.11.1994. на озренско-возућком ратишту.

Цвијеће је положено и на спомен плочу погинулим борцима НОР-а из овог краја.

 

Comments are closed.