Јеромонах Сава (Бундало) из Српца изабран за Епископа марчанског
30. маја, 2021.
Од петка до данас три нова случаја вируса корона у Српцу
31. маја, 2021.

Одата почаст погинулим борцима из Ситнеша

У складу са Kалендаром за обиљежавање значајних датума и јубилеја, Борачка организација Србац, у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Ситнеши, данас је организовала парастос за шест погинулих бораца Војске Републике Српске из овог села и 113 жртава Другог свјетског рата.

У питању су: Ненад Вујић који је погинуо 11.5.1994. године на требавском ратишту, Саво Берић који је нестао 10.9.1995. године на озренско-возућком ратишту, Милан Новаковић који је погинуо на озренско-возућком ратишту 10.9.1995. године, Влајко Новаковић, припадник Прве србачке лаке бригаде који је умро 1995. године, Божо Бабић који је нестао на озренско-возућком ратишту 10.9.1995. године и Душан Савандић који је нестао на озренско-возућком ратишту 10.9.1995. године.

Почаст погинулим борцима одата је паљењем свијећа и полагањем цвијећа, а помену су осим чланова породица погинулих бораца и мјештана Ситнеша, присуствовале делегације Општине Србац на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем, Општинске и мјесне борачке организације, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења ратних војних инвалида и СУБНОР-а.

Парастос је служио свештеник Ненад Ђурић који је подсјетио да су српски јунаци са ових простора пали борећи се за народ и његову слободу и изразио наду да се рат на овим просторима више никада неће догодити.

„Ради нас живих и нашег опстанка пошли су тамо гдје су пали и од тада и за сва времена уписали су се у наша покољења, а то што су нам оставили оставили су нам у аманет крвљу записано и ничим се не брише него се треба поштовати. Помолимо се за њих као и за све жртве нашега рода да нам Бог да више вјере, више поштовања, више родољубља“, рекао је у својој бесједи свештеник Ђурић.

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, и на скромнији начин, за присутне је организован заједнички ручак.

 

Comments are closed.