Од 15. јула јавни увид у Нацрт измјене урбанистичког пројекта „Спортска дворана и трговачки центар“
7. јула, 2021.
Српчанин Гојко Басурић већ 11 дана пјешачи до манастира Острог
7. јула, 2021.

Одата почаст погинулим борцима из Kукуља

Борачка организација Србац, у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Kукуље, организовала је данас парастос за шесторицу погинулих бораца Војске Републике Српске из Kукуља.

Један од њих је Мирко Маричић који је погинуо 29. октобра 1991. године на западно-славонском ратишту у мјесту Рајићи као припадник јединице Југословенске народне армије. Слободан Лукић је погинуо 29. јула 1992. године у мјесту Бијело Брдо као припадник Србачке лаке пјешадијске бригаде, Дарко Дринић је живот изгубио трагичним случајем 5. фебруара 1995. године у Kобашу а био је припадник Полиције Републике Српске, док је Веселин Церовац погинуо 24. јуна 1995. године на озренско-возућком ратишту. Зоран Јефтенић погинуо је у Сарајеву 30. септембра 1995. године као припадник јединица Сарајевско-Романијског корпуса Војске РС, а Драго Лукић 10. октобра 1995. године у борбама за одбрану Мркоњић Града.

Парастос је служио свештеник Српске православне цркве Стојан Ђурђевић.

Поред породица погинулих бораца, цвијеће су на спомен обиљежје положиле делегације Општине Србац на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем и предсједником Скупштине општине Милошем Будићем, делегације Борачке организације Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења ратних војних инвалида, мјесних борачких организација Стари Мартинац, Лилић и Kукуље, Мјесне заједнице Kукуље, СУБНОР-а и Уједињеног равногорског покрета отаџбине Српске.

Након парастоса за чланове породица погинулих бораца и госте, у просторијама ФK “Млади Kрајишник“ припремљен је заједнички ручак.

 

 

Comments are closed.