До 20. јула забрана јавних окупљања у групама већим од 50 особа
6. јула, 2020.
Нови случај вируса корона у Српцу, заражен мушкарац средње животне доби
8. јула, 2020.

Одата почаст погинулим борцима из Kукуља и Kаоца

Борачка организација Србац данас је у сарадњи са мјесним борачким организацијама Kукуље и Kаоци организовала парастосе за погинуле борце из ових села који су страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос је организован у складу са календаром за обиљежавање значајних датума и јубилеја чији је носилац Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова општине Србац.

У Kукуљама је парастос служио свештеник Марио Топаловић који је рекао да се на овај начин одаје захвалност погинулим борцима који су уградили своје животе у темеље Републике Српске.

“Дошли смо да одамо поштовање и помолимо се Богу за све страдале, не само у протеклом, већ и другим ратовима који су се водили на овим просторима. Њихова жртва није била узалудна, јер данас живимо у миру и слободи”, рекао је Топаловић.

Почаст је одата шесторици погинулих бораца из Kукуља, Мирку Маричићу, Слободану Лукићу, Дарки Дринићу, Веселину Церовцу, Драги Лукићу и Зорану Јефтенићу.

Цвијеће на спомен обиљежје положиле су њихове породице, затим делегација Општине Србац коју је предводио начелник општине Млађан Драгосављевић, делегација Борачке организације Србац на челу са Гораном Плотаном, представници Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Мјесног борачког одбора Kосјерово, Мјесне заједнице Kукуље и Уједињеног равногорског покрета отаџбине Српске.

Данас је служен парастос и у Kаоцима у присуству мјештана и бројних делегација, а тиме је одата почаст за шесторицу погинулих бораца из овог села, Спасоја Тутњевића, Горана Мајсторовића, Ђорђа Скокића, Мирослава Санчанина, Живка Мајсторовића и Зорана Думонића.

Цвијеће су положиле породице погинулих бораца, представници Општине Србац, Борачке организације, Мјесне борачке организације Каоци и Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, а парастос је служио свештеник Александар Kустурић.

У складу са препорукама Штаба за ванредне ситуације, ове године због пандемије вируса корона није организован традиционални ручак и дружење мјештана и гостију.

 

Comments are closed.