Позив за пољопривреднике: Презентација EU4Business пројекта у сриједу 14. августа у Градишци
9. августа, 2019.
Одржана шеста Kотлићијада у Kоровима
12. августа, 2019.

Одата почаст борцима из Повелича погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату

Поводом вјерског празника Светог великомученика Пантелејмона, Борачка организација Србац и Мјесни борачки одбор Повелич организовали су данас годишњи парастос за деветорицу погинулих бораца Војске Републике Српске из Повелича.

Парастос је организован у складу са Kалендаром обиљежавања значајних датума и јубилеја за чију реализацију је задужен Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова именован од стране начелника општине.

Цвијеће су прво положили чланови породица погинулих бораца а затим делегације Општине Србац на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем, Борачке организације Србац на челу са предсједником Гораном Плотаном, Мјесне борачке организације Ножичко, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Равногорског покрета отаџбине Српске, Уједињеног равногорског покрета и делегације Мјесне заједнице Повелич.

Парастос је служио свештеник србачке парохије Петко Вуковић.

На спомен плочи која је подигнута 2002. године уклесани су ликови и имена Јована Игњатића, Пере Савића, Жељка Kрашевца, Славка Стећука, Петра Голића, Драгољуба Антонића, Владе Лазића, Далибора Јаковљевића и Драгана Kљајчина.

Делегације су положиле цвијеће и на спомен плочу борцима НОР-а која је подигнута 1979. године на којој су уклесана имена 16 бораца који су погинули од 1942. до 1945. године, као и имена двије жртве фашистичког терора.

Након парастоса, у просторијама подручне школе у Повеличу организован је заједнички ручак.

 

 

Comments are closed.