Мјештани Горње и Доње Лепенице окупили се по трећи пут на годишњем дружењу
2. августа, 2021.
Полицијска станица Србац донирала новац од турнира манастиру Осовица и удружењу Извор
3. августа, 2021.

Одали почаст за двојицу погинулих бораца из Лилића

У понедјељак 2. августа, на православни празник Илиндан, Борачка организација општине Србац и Мјесна борачка организација Лилић, организовали су годишњи парастос за погинуле и умрле борце Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице који су страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату, Момира Сивца и Божидара Радонића.

Прислуживање свијећа и полагање цвијећа на спомен обиљежје, поред породица погинулих бораца, обавиле су и делегације Општине Србац на челу са предсједником Скупштине општине Милошем Будићем, Борачке организације општине Србац, мјесне заједнице и мјесних борачких организација Лилић и Kукуље, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења ратних војних инвалида Србац и Удружења СУБНОР Србац.

Предсједник Предсједништва Борачке организације, Драган Алексић, подсјетио је да је одржавање парастоса помогла Општина Србац, односно Општински одбор за његовање традиције ослободилачких ратова.

Парастос је служио свештеник Марио Топаловић који је посебно истакао значај и симболику ријечи слобода, која је највећа тековина Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске.

Поред спомен обиљежја погинулим борцима ВРС, у Лилићу се налази и спомен плоча са уклесаним именима осморице погинулих бораца и пет цивилних жртава из Народно-ослободилачког рата, гдје су присутни такође положили цвијеће.

 

Comments are closed.