Манастир Осовица обиљежава празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице у четвртак 25. јула
22. јула, 2019.
„Ц.Е.З.А.Р.“ организује хуманитарну акцију и турнир у стоном тенису
22. јула, 2019.

Одали почаст погинулим борцима из Разбоја Љевчанског

Борачка организација Србац и Мјесна борачка организација Разбој организовале су протеклог викенда у Разбоју Љевчанском парастос за 10 бораца Војске Републике Српске који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату и 19 палих бораца НОР-а и 24 жртве фашистичког терора из Другог свјетског рата.

На спомен обиљежју борцима из овог села, које је подигнуто 2004. године, уклесани су ликови Винка Марковића, Горана Новковића, Рајка Мирковића, Зорана Николића, Саве Станишљевића, Слободана Митраковића, Душана Станојевића, Драге Ђурђевића, Стеве Новковића и Зорана Билбије.

Вијенце су положиле породице погинулих бораца, делегације Борачке организације, Општине Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила , Одбора ратних војних инвалида, СУБНОР-а и Мјесне борачке организације Разбој.

Парастос је служио протонамјесник Младен Продановић, након чега се присутнима обратио замјеник начелника општине Драган Микић који је истакао да неће бити заборављени они који су дали своје животе како бисмо данас живјели у миру и слободи.

,,Генерације које долазе морају да схвате колике су биле жртве њихових дједова и очева због чега је потребно да се ова традиција преноси на будућа покољења”, рекао је Микић.

 

Comments are closed.