Ана Будимчић однијела побједу на такмичењу у аеромоделарству у Словачкој
23. септембра, 2019.
Бели анђео угостио преко стотину фолклораша из Републике Српске и Србије
24. септембра, 2019.

Одали почаст погинулим борцима из Пријебљега, Срђевића, Малих Ситнеша и Нове Веси

Традиционални годишњи парастоси за погинуле борце одржани су протеклог викенда у Пријебљезима, Горњим Срђевићима, Малим Ситнешима и Новој Веси.

Помени су одржани у сарадњи мјесних борачких организација из ових села и Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова, а уз подршку Општине Србац.

Парастос у Пријебљезима у суботу 21. септембра служили су свештеници Жељко Сарић и Петко Вуковић а одата је почаст за погинуле борце: Мишу Савића, Милана Kесића, Микана Ракића, Синишу Маринковића, Момира Вукашиновића и Младена Kљајића.

Истог дана испред спомен обиљежја у Горњим Срђевићима парастос је служио свештеник Ненад Ђурић а том приликом одата је дужна захвалност за жртву коју су уградили у темеље Републике Српске страдалим борцима Алекси Вученовићу, Душку Брковићу, Славку Видовићу, Мирку Обрадовићу и Добривоју Николићу.

У недјељу 22. септембра одата је почаст и за погинуле борце Миодрага Ракића-Трубу, Витомира Новаковића-Вићу, Леонарда Грегуса-Леа и Милована Тодоровића којима је подигнуто спомен обиљежје у Малим Ситнешима. Парастос је служио свештеник Петко Вуковић.

Након тога је одржан помен испред обновљене спомен плоче у Новој Веси која се налази у дворишту подручне школе. Тиме је одата почаст страдалим борцима: Влатку Пирклу, Јовану Илићу, Зорану Сувајцу, Богољубу Илићу и Мили Тихомировићу а парастос је служио свештеник Славиша Топић.

Поред породица погинулих бораца, цвијеће на спомен обиљежја положили су представници Општине Србац на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и предсједником Скупштине општине Мирком Стојићем, делегације Борачке и мјесних борачких организација, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и СУБНОР-а, док су у Срђевићима почаст погинулима одали и представници Општине Прњавор и Борачке организације из овог града.

Више фотографија можете погледати у фејсбук групи Општина Србац.

 

 

Comments are closed.