Републички штаб продужио мјере до 21. децембра
27. новембра, 2020.
Завршена реконструкција крова подручне школе у Kукуљама
2. децембра, 2020.

Одали почаст погинулим борцима из Ножичког и Старог Мартинца

Борачка организација општине Србац организовала је данас парастос за погинуле борце из Ножичког и Старог Мартинца у сарадњи са мјесним борачким организацијама из ова два села.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, помен је одржан уз присуство мањег броја мјештана и гостију.

Парастос је служио свештеник Живко Илић који је у пригодној бесједи подсјетио на огроман значај страдалих бораца у одбрани својих домова и стварању Републике Српске.

„Свака фотографија на овим споменицима је као камен који је узидан у грађевину која се зове Република Српска. Док год буде постојала, њихове жртве биће свете, и зато не смијемо никад престати да им дајемо помен и чувамо сјећања на њих“, рекао је свештеник Илић.

Цвијеће су положиле породице погинулих бораца, делегације Општине Србац, Борачке организације Србац, мјесних борачких организација и СУБНОР-а.

На спомен обиљежју погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у Ножичком уклесана су имена и ликови 16 бораца, а то су: Kрстан Громилић, Жељко Милановић, Радивоје Љубојевић, Петар Бабић, Ранко Звонар, Горан Михајловић, Саша Kрминац, Славиша Јовичић, Тихомир Новковић, Ранко Петковић, Гојко Шаула, Небојша Петковић, Синиша Савић, Зденко Њежић, Младен Вранчић и Драгомир Драгојевић.

Положено је цвијеће и на споменик подигнут за 74 погинула борца и 22 жртве фашистичког терора.

У Старом Мартинцу на споменику борцима из протеклог рата, уклесане су слике и имена четворице мјештана, Гојка Ждрње, Зорана Марића, Драге Марчете и Рајка Звиздала.

Почаст је одата и за осам погинулих бораца НОР-а, којима је такође подигнуто спомен обиљежје.

 

Comments are closed.