Обавјештење из Општинске изборне комисије Србац
26. септембра, 2020.
Општински штаб продужио мјере за још двије седмице
28. септембра, 2020.

Одали почаст погинулим борцима из Малих Ситнеша и Нове Веси

Борачка организација општине Србац у сарадњи са мјесним борачким организацијама организовала је јуче парастосе за погинуле борце Војске Републике Српске из Малих Ситнеша и Нове Веси.

Парастос за борце Миодрага Ракића, Витомира Новаковића, Леонарда Грегуса, Милована Тодоровића и Драгомира Драгојевића из Малих Ситнеша служио је свештеник Петко Вуковић.

Прије помена, цвијеће су положиле породице погинулих бораца, делегације Општине Србац на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем, Борачке организације Србац предвођена предсједником Гораном Плотаном, Полицијске станице Србац, Удружења СУБНОР Србац и ФK ,,Полет” Мали Ситнеши, као и предсједник Републичке и општинске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Вељко Лазић.

У Новој Веси, свештеник Славиша Топић је служио парастос за петорицу погинулих бораца: Влатка Пиркла, Јована Илића, Зорана Сувајца, Богољуба Илића и Милу Тихомировића.

Цвијеће на спомен обиљежје су положиле породице погинулих бораца, делегације Борачке организације Србац на челу са предсједником Гораном Плотаном, Општине Србац коју су чинили Душко Митрић и Боривоја Врсајковић, Удружења СУБНОР и Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила.

На парастосима је истакнуто да ће Борачка организација у складу са својим могућностима и даље радити и инсистирати на провођењу три основна и најважнија циља свог дјеловања, а то су заштита права и интереса својих чланова, очувању Републике Српске и његовању традиције ослободилачких ратова.

 

Comments are closed.