Мотајицом пјешачило 150 планинара из три земље
8. јула, 2019.
Одржана 24. сједница Скупштине општине, посљедице олујног невремена на дневном реду парламента
9. јула, 2019.

Одали почаст погинулим борцима из Kукуља и Kаоца

У складу са календаром обиљежавања значајних датума и јубилеја, у Kукуљама и Kаоцима су јуче одржани парастоси за борце који су страдали у одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос у Kукуљама организовали су Борачка организација Србац и Мјесна борачка организација Kукуље чиме је одата почаст за шесторицу погинулих бораца из протеклог рата – Мирка Маричића, Слободана Лукића, Веселина Церовца, Дарка Дринића, Драгу Лукића и Зорана Јефтенића а одржан је помен и за 38 погинулих бораца и 26 цивилних жртава овог села који су страдали у Другом свјетском рату.

На челу општинске делегације био је начелник општине Србац Млађан Драгосављевић.

Прије почетка парастоса кога је служио свештеник Марио Топаловић, чланови породица погинулих бораца и делегације борачких категорија и мјесне заједнице положиле су цвијеће и запалиле свијеће за покој душе настрадалих.

Борачка организација Србац и Мјесна борачка организација Kаоци организовале су јуче помен и за шест погинулих бораца из Kаоца – Спасоја Тутњевића, Горана Мајсторовића, Ђорђа Скокића, Мирослава Санчанина, Живка Мајсторовића и Зорана Думонића.

Парастос у храму посвећеном Светој Марији Магдалини, у присуству великог броја мјештана и гостију, служио је свештеник Александар Kустурић.

Вијенце на спомен обиљежје положиле су породице погинулих бораца, делегације Борачке организације Србац, Општине Србац на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и предсједником Скупштине општине Мирком Стојићем, затим делегације мјесних борачких организација Kаоца, Доње Лепенице и Ситнеша, те Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Мјесне заједнице Kаоци и СУБНОР-а Србац.

 

 

Comments are closed.