Рок за пријаву штета од олујног невремена 2. август
31. јула, 2019.
Расписан јавни позив за подстицај развоја предузетништва код младих до 35 година
1. августа, 2019.

Одали почаст погинулим борцима из Kорова

Традиционални годишњи парастос одржан је у уторак 30. јула у Kоровима гдје је одата почаст за шест погинулих бораца из овог краја који су страдали у одбрамбено-отаџбинском рату: Цвјетина Петковића, Ненада Веселиновића, Саву Дринића, Зорана Стринића, Миломира Малића и Свету Марковића.

Парастос су организовали Борачка организација Србац у сарадњи са Мјесноим борачким одбором из Kорова а у складу са календаром обиљежавања значајних датума и јубилеја кога спроводи Одбор за његовање традиција ослободилачких ратова на подручју општине Србац.

Помен у част погинулих бораца служио је свештеник Славиша Топић.

Цвијеће на спомен обиљежје положила је делегација Општине Србац на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем, затим делегација Борачке организације Србац коју је предводио предсједник Горан Плотан, као и чланови породица погинулих бораца.

Делегација општинске управе положила је цвијеће и запалила свијеће и на спомен обиљежје за 12 жртава фашистичког терора у Другом свјетском рату.

У капели на сеоском гробљу у Kоровима домаћини су за чланове породица погинулих бораца и госте припремили освјежавајућа пића и ручак.

 

 

Comments are closed.