Уручене дипломе за 40 полазника бесплатне школе тениса у Српцу
17. јуна, 2019.
Отворен Домино фест у Српцу: Позориште “Еко арт” из Бугојна одиграло представу “Kут и ја”
17. јуна, 2019.

Одали почаст четворици погинулих бораца из Жупског Разбоја

Борачка организација Србац и Мјесна борачка организација Ћукали, уз подршку Општине Србац, организовали су данас парастос за 11 погинулих бораца у Другом свјетском рату и четири погинула борца у Одбрамбено-отаџбинском рату, Душка Личинара, Владимира Брковића и Зорана Глигорића који су погинули као припадници 16. Kрајишке моторизоване ударне бригаде и Дарка Лазића који је погинуо као борац Србачке лаке бригаде.

Оба спомен обиљежја подигли су мјештани Жупског Разбоја поред храма Светог арханђела Гаврила у којем је свету литургију служио свешетеник ножичке парохије, Живко Илић, а потом је одржан и парастос испред спомен обиљежја.

У својој бесједи, свештеник Живко Илић је рекао да су фотографије бораца које гледамо на споменику као камени блокови узидани у Републику Српску а њихова имена су као свијеће моштанице за покој душе.

“Сваки човјек треба да има основно животно начело које ће бити приступачно милом Богу. Начело борбе само за правду је лошије од начела борити се да будеш добар човјек, јер добар човјек је увијек у праву“, рекао је свештеник Илић и додао да сви они који су положили животе за своју отаџбину заслужују да им узносимо молитве за блажен покој а породицама за успомену што су их имали.

Поред бројних делегација, цвијеће на спомен обиљежје је положила и делегација Општине Србац на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем.

Данашњем одавању поште погинулим борцима из Жупског Разбоја присуствовали су и ученици петог разреда подручне школе у Чукалима који су извели пригодан рецитал.

 

 

Comments are closed.