Погледајте шта и колико једно лице може купити
22. марта, 2020.
Грађани поштују мјере кућне изолације, у случају кршења одређен смјештајни објекат у Бардачи
23. марта, 2020.

Од вечерас казне за непоштовање полицијског часа

Министарство унутрашњих послова Републике Српске од вечерас ће проводити мјере кажњавања према онима који прекрше забрану кретања од 20 до 5 часова ујутру.

Новчане казне ће се кретати од 500 до 1500 КМ.

Због непоштовања полицијског часа, полицијски службеници су ноћас упозорили 163 грађанина који су затечени на улици, ван својих станова, а од вечерас ће бити примјењиване казнене мјере.

Од укупно 163 упозорена грађанина, 90 их је упозорено на подручју Полицијске управе Бањалука, 30 на подручју ПУ Добој, 26 на подручју ПУ Приједор, 10 на подручју ПУ Источно Сарајево и 7 на подручју ПУ Бијељина.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је такође донио Закључак да се јавно објављују имена лица која прекрше изречене мјере изолације, као и њихово мјесто пребивалишта односно адресе становања.

Такође, Републички штаб је Закључком обавезао локалне заједнице да у року од 24 часа на територији својих локалних заједница обезбиједе карантин у који ће бити смјештена лица за која се утвди да су прекршила изречене мјере изолације.

Ова мјера је донесена јер се утврдило да десетине лица не поштују изречене мјере изолације, доводећи у опасност не само свој живот, већ и животе свих оних са којима је у контакту.

Апелује се на грађане да поштују мјере Републичког штаба за ванредне ситуације и препоруке Министарства здравља и социјалне заштите РС и надлежних инспекцијских служби.

Comments are closed.