Одата почаст погинулим борцима из Ситнеша
30. маја, 2021.
Отворен Центар за изучавање руског језика у Народној библиотеци у Српцу
1. јуна, 2021.

Од петка до данас три нова случаја вируса корона у Српцу

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, на основу брзог антигенског теста, од петка до данас, вирус корона је потврђен у два случаја, а ради се о двије женске особе средње животне доби које имају блаже симптоме болести и налазе се на кућном лијечењу.

У посљедња 24 часа, према подацима Института за јавно здравство РС, у општини Србац је PCR тестом потврђен један случај вируса корона.

Закључно са данашњим даном на подручју општине Србац у изолацији се налази 30 особа, од којих је 11 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1036 особа, од чега се опоравило 983, а преминула су 42 лица.

Ревакцинација грађана који су примили прву дозу вацине Спутњик В биће организована ове седмице, а грађани ће телефонски бити обавијештени о тачним терминима.

У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 200 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 10 особа.

Ради се о седам мушких и три женске особе, од којих су двије особе млађе, три средње и пет особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, четири особе су из Бањалуке, три из Kотор Вароша и по једна из Бијељине, Зворника и Српца.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама старије животне доби од којих су двије особе из Градишке и по једна из Требиња, Пала, Теслића, Бања Луке и Мркоњић Града.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.055 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 3.692 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 45.947 особа, а тестирано је укупно 274.979 особа.

Comments are closed.