Нова фасада на старом дијелу објекта Центра средњих школа
14. јуна, 2021.
Kреативци Цезара посјетили Радио Србац
15. јуна, 2021.

Од петка до данас два нова случаја вируса корона у Српцу

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, од петка до данас на подручју општине Србац, брзим антигенским тестом потврђена су два случаја вируса корона.

Ради се о двије женске особе средње животне доби које имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Епидемиолошка ситуација је сваким даном све повољнија, а три особе су тренутно активно позитивне на вирус корона на подручју наше општине.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац су заражене 1043 особе, од чега се опоравило 997, а преминула су 43 лица.

Kада је у питању имунизација становништва, сутра је вакцином Фајзер планирана вакцинација грађана старијих од 65 година и грађана који имају хроничне болести.

У посљедња 24 часа, у Републици Српској извршено је тестирање 182 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код двије особе, док су од посљедица болести преминуле три особе

Ради се о једној мушкој и једној женској особи, обје старије животне доби, из Бањалуке и Зворника.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби из Хан Пијеска, Бањалуке и Челинца.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.275 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.756 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Comments are closed.