Почела реализација пројеката вриједних 76 хиљада KМ у основној школи у Српцу
16. јуна, 2020.
Сок од вишања нови производ Удружења жена Србац
17. јуна, 2020.

Од 22. јуна већи степен пружања специјалистичких здравствених услуга

Републички штаб за ванредне ситуације наложио је свим домовима здравља у Републици Српској да од 22. јуна са 75 одсто капацитета организују пружање специјалистичких здравствених услуга у односу на садашњих 50 одсто, уз строги режим наручивања пацијената.

Обавезно је и коришћење маски за пацијенте, придржавање мјера физичке дистанце од два метра и мјера личне и респираторне хигијене, обезбјеђивање писаних упутстава за пацијенте на видљивом мјесту у чекаоници /постери, промотивни флајери/, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу након данашње сједнице Штаба.

Према овом закључку, који ступа на снагу даном доношења, здравствени радници имају обавезу ношења личне заштитне опреме у складу са препорукама које подразумијевају да се сваки пацијент третира као потенцијално заражен, тријажу пацијената на вирус корона, те код сумње обавезно пријављивање хигијенско-епидемиолошкој служби дома здравља, појачавање хигијенских мјера прања и дезинфекције површина, просторија и прибора за рад и појачан инспекцијски надзор над спровођењем мјера.

С обзиром на повећан проценат заражених новим вирусом корона протеклих дана у односу на број тестираних узорака, Републички штаб за ванредне ситуације апелује да се грађани досљедно придржавају свих прописаних хигијенских мјера, прије свега, ношења заштитне маске у затвореним јавним просторима, поштовања физичке дистанце од два метра, те дезинфекције простора.

Comments are closed.