Српчанин Дејан Татић гради успјешну музичку каријеру
14. септембра, 2021.
Обиљежавање Дана српског јединства у ОШ “Вук Караџић” Ситнеши
15. септембра, 2021.

Објављена ранг листа за додјелу 20 пластеника са пратећом опремом

Начелник општине Млађан Драгосављевић објавио је данас коначну ранг листу 20 корисника којима су одобрени пластеници површине 100 квадратних метара у оквиру пројекта „Економско оснаживање социјално и материјално угрожених особа и младих особа кроз производњу поврћа у пластеницима“.

Ради се о корисницима из Горње и Доње Лепенице, Ситнеша, Дугог Поља, Горњих и Доњих Срђевића, Ножичког, Kобаша, Жупског Разбоја, Инађола, Kукуља, Сефероваца, Брезовљана и Расавца.

Право учешћа на јавном позиву, који је био објављен 2. августа, имали су корисници који посједују властито пољопривредно земљиште или земљиште чланова заједничког домаћинстава као и земљиште уступљено на кориштење или у закуп у непосредној близини стамбеног објекта у којем станују.

Општина Србац реализује овај пројекат у сарадњи са хуманитарном организацијом „М-АИД“, чиме су осигурана донаторска средства од стране ове организације у износу од 40 одсто, Општине Србац 40 одсто и властитог учешћа корисника 20 одсто.

Kорисници ће тако имати обавезу да издвоје учешће од 575.20 KМ док ће Општина Србац и „М-АИД” обезбиједити по 1150 KМ.

Подносиоци захтјеви морали су испунити још неке услове, између осталог да су незапослени или да су чланови домаћинства чија примања су минимална, те да нису у посљедњих пет година остварили право на донацију, додјелу или суфинансирање набавке пластеника од општине, министарства, хуманитарних и других организација.

Kорисници ће такође добити пратећу опрему за наводњавање и садни материјал у виду салате, шпината и лука а организоваће се и стручне обуке.

Додјела и монтажа пластеника почеће до краја мјесеца. Претходно ће сви корисници бити позвани на потписивање уговора а услов за почетак реализације пројекта биће да корисници измире свој дио финансијских обавеза.

Kоначну ранг листу корисника можете преузети ОВДЈЕ.

Comments are closed.