Уговорено чишћење канала Доња Ина и садња стабала у износу од 91 хиљаду KМ
1. августа, 2019.
Дани сјећања на страдање Српчана на Возући планирани за 9. и 10. септембар
2. августа, 2019.

Објављена ранг листа корисника 20 пластеника са пратећом опремом

Начелник општине Млађан Драгосављевић објавио је данас ранг листу корисника којима ће бити додијељено 20 пластеника са пратећом опремом путем суфинансирања у пројекту “Економско оснаживање социјално и материјално угрожених особа и младих особа кроз производњу поврћа у пластеницима”.

Ради се о корисницима из Ћукала, Жупског Разбоја, Разбоја Љевчанског, Горњих Срђевића, Влакнице, Дугог Поља, Kаоца, Доњих Kладара, Kукуља, Ситнеша, Гаја, Доње Лепенице, Црнаје и Kобаша.

Пластеници су површине 100 м² а вриједност сваког од њих износи 2.485 KМ. Укупна вриједност пројекта износи 52.200 KМ.

Додјели пластеника претходило је потписивање споразума између Општине Србац и хуманитарне организације „МАИД“, којим су осигурана донаторска средства од стране МАИД-а у износу од 40 %, Општине Србац 40 % и властитог учешћа корисника 20 %.

Право учешћа у пројекту имале су социјално и материјално угрожене особе и младе особе са подручја општине Србац које посједују властито пољопривредно земљиште или земљиште чланова заједничког домаћинства као и земљиште уступљено на кориштење или у закуп у непосредној близини стамбеног објекта у којем станују.

Очекује се да ће монтажа пластеника са пратећом опремом бити извршена у току идућег мјесеца а до тада ће корисници пројекта бити обавезни да присуствују стручној едукацији у области пластеничке производње у трајању од два дана.

Ранг листу можете погледати на нашој интернет страници кликом на овај линк.

Comments are closed.