Kвар на главном цјевоводу у Повеличу, вода стиже у току поподнева
10. фебруара, 2020.
Шведски водитељ Јован Радомир, поријеклом из Српца, изабран за водитеља Беовизије
10. фебруара, 2020.

Објављена прелиминарна ранг листа стипендиста општине Србац

Начелник општине Млађан Драгосављевић објавио је данас прелиминарну ранг листу стипендиста општине Србац по којој је одобрено 86 стипендија за школску 2019/20. годину у складу са средствима која су планирана овогодишњим буџетом.

Од овог броја, стипендије су одобрене за четири студента из категорије социјалног статуса којима је одобрено седам мјесечних стипендија у износу од 100 KМ.

У ову категорију спадају дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти без родитељског старања, студенти чији су родитељи корисници сталне новчане помоћи и студенти са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

Одобрене су и стипендије за пет студената који се налазе на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања. Њима ће једнократно бити исплаћено 700 KМ.

Стипендије ће бити исплаћене и за три студента вуковца и ученика генерације који ће добити седам стипендија по 100 KМ.

У овој школској години биће стипендирано и 57 студената друге и виших година студија високошколских установа које се финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије и 17 студената високошколских установа које се не финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије.

Студенти из ових категорија добиће седам мјесечних стипендија по 100 KМ.

Прелиминарну ранг листу стипендиста можете погледати на огласној плочи у згради општинске управе и на нашој интернет страници кликом на овај линк.

Евентуалне жалбе на изложену ранг листу могу се доставити у року од осам дана Општинској управи у Српцу. Неопходно је да жалбе буду образложене у писменој форми и насловљене на адресу:

Општина Србац, Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, Трг бораца 1; 78420 Србац.

Жалбе које су насловљене на овај начин, могу се доставити и лично у Центру за пружање услуга грађанима у згради општинске управе.

Усмене и неблаговремене жалбе се неће разматрати.

Након истека рока за жалбе, начелник општине ће путем огласне плоче у згради општинске управе и путем општинске интернет странице објавити коначну ранг листу стипендиста.

Позивају се студенти који су стекли право стипендирања код неког од ресорних министарстава или других извора финансирања, и планирају да користе ту стипендију, а нашли су се и на прелиминарној листи стипендиста општине Србац, да такође у наредних осам дана дођу у Општинску управу у Српцу како би потписали потврду којом се одричу права на општинску стипендију.

На овогодишњи конкурс пријавило се укупно 99 студената, од чега је њих шесторо у међувремену одустало од општинске стипендије због кориштења стипендије од других извора, док двоје студената није испуњавало услове.

Comments are closed.