Велика потражња за производима србачких жена на сајму у Бањалуци
16. фебруара, 2021.
Три нова случаја вируса корона у Српцу, једно лице преминуло
17. фебруара, 2021.

Објављена прелиминарна ранг листа стипендиста општине Србац

Начелник општине Млађан Драгосављевић објавио је данас прелиминарну ранг листу стипендиста општине Србац по којој је одобрено 86 стипендија за школску 2020/21. годину у складу са средствима планираним овогодишњим буџетом у износу од 60 хиљада КМ.

У овој школској години биће стипендирана 64 студента друге и виших година студија високошколских установа које се финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије и 12 студената високошколских установа које се не финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије.

Студенти из ових категорија добиће седам мјесечних стипендија по 100 KМ.

Исти износ одобрен је и за једног студента вуковца-ученика генерације, као и за три студента из категорије социјалног статуса у коју спадају дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти без родитељског старања, студенти чији су родитељи корисници сталне новчане помоћи и студенти са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

И ове године предвиђено је стипендирање шест студената који се налазе на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања. Њима ће једнократно бити исплаћено 700 KМ.

Прелиминарну ранг листу стипендиста можете погледати на огласној плочи у згради општинске управе и на нашој интернет страници ОВДЈЕ.

Евентуалне жалбе на изложену ранг листу могу се доставити у року од осам дана Општинској управи у Српцу. Неопходно је да жалбе буду образложене у писменој форми и насловљене на адресу:

Општина Србац, Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, Трг бораца 1; 78420 Србац.

Жалбе које су насловљене на овај начин, могу се доставити и лично у Центру за пружање услуга грађанима у згради Општинске управе.

Усмене и неблаговремене жалбе се неће разматрати.

Након истека рока за жалбе, начелник општине ће путем огласне плоче у згради општинске управе и путем општинске интернет странице објавити коначну ранг листу стипендиста.

Позивају се студенти који се налазе на прелиминарној листи стипендиста општине Србац, а који су у међувремену стекли право стипендирања код неког од ресорних министарстава или других јавних извора финансирања, и планирају да користе ту стипендију, да такође у наредних осам дана дођу у Општинску управу у Српцу како би потписали потврду којом се одричу права на општинску стипендију.

На овогодишњи конкурс пријавило се укупно 110 студената, од чега је њих седморо у међувремену одустало од општинске стипендије због кориштења стипендије од других извора, док осморо студената није испуњавало услове.

Comments are closed.