Борачка организација у Српцу испунила зацртане циљеве, крећу припреме за изборе на свим нивоима
14. фебруара, 2019.
„Ц.Е.З.А.Р.“ покреће курс њемачког језика за одрасле
15. фебруара, 2019.

Објављена прелиминарна ранг листа стипендиста општине Србац

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић објавио је данас прелиминарну ранг листу стипендиста општине Србац по којој је одобрено 82 стипендија за школску 2018/19. годину. Од овог броја, стипендије ће добити пет студената из категорије социјалног статуса којима је одобрено шест мјесечних стипендија у износу од 100 KМ.

У ову категорију спадају дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти без родитељског старања, студенти чији су родитељи корисници сталне новчане помоћи и студенти са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

Одобрене су и стипендије за четири студента који се налазе на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања. Њима ће једнократно бити исплаћено 600 KМ.

Стипендије ће бити исплаћене и за 49 студената високошколских установа које се финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије и 22 стипендије за остале студенте високошколских установа које се не финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије.

Студенти из ових категорија добиће шест мјесечних стипендија по 100 KМ.

Одобрене су и двије стипендије за студенте вуковце и ученика генерације ЦСШ “Петар Kочић” у 2018. години. Њима ће такође бити исплаћене стипендије у шест рата по 100 KМ.

За стипендирање студената у овој години из општинског буџета издвојено је 60 хиљада KМ.

Прелиминарну ранг листу стипендиста можете погледати на огласној плочи у згради општинске управе и на нашој интернет страници кликом на овај линк.

Евентуалне жалбе на изложену ранг листу могу се доставити до 22. фебруара општинској управи у Српцу. Неопходно је да жалбе буду образложене у писменој форми и насловљене на адресу: Општина Србац, Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, Трг бораца 1; 78420 Србац.

Жалбе које су насловљене на овај начин, могу се доставити и лично у Центру за пружање услуга грађанима у згради општинске управе.

Усмене и неблаговремене жалбе се неће разматрати.

Након истека рока за жалбе, начелник општине ће путем огласне плоче у згради општинске управе и путем општинске интернет странице објавити коначну ранг листу стипендиста.

Comments are closed.