Одржан састанак поводом усаглашавања заједничких одлука и мјера на нивоу локалних заједница
7. априла, 2021.
Пета сједница Скупштине општине Србац у уторак, 13. априла
7. априла, 2021.

Објављена коначна ранг листа за додјелу 30 пластеника

Начелник општине Млађан Драгосављевић објавио је данас коначну ранг листу 30 корисника којима су одобрени пластеници у оквиру пројекта „Развој пластеничке производње на подручју општине Србац“ (2. фаза).

Јавни позив за додјелу пластеника са системом за наводњавање и садним материјалом био је објављен од 3. до 15. марта 2021. године.

Пластеници са додатном опремом су обезбијеђени у складу са Уговором о додјели средстава у склопу Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2020/2021. године, закљученог између Фонда за развој и запошљавање Републике Српске а.д. Бањалука и Општине Србац.

У питању су пластеници површине 100 метара квадратних са системом за наводњавање и садним материјалом. Сви пољопривредници проћи ће двије обуке са стручним лицима, а пластеници ће бити постављени до краја априла.

Вриједност пројекта износи 90.745 KМ од чега бесповратна средства износе 68.058 KМ а остатак у износу од 22.686 KМ су обезбиједили Општина Србац и корисници пројекта.

У склопу прве фазе пројекта, која је реализована у децембру прошле године, додијељено је 25 пластеника са пратећом опремом а вриједност пројекта износила је 76 хиљада KМ.

Коначну ранг листу корисника 30 пластеника можете погледати ОВДЈЕ.

Comments are closed.