Србачки малишани одушевљени Трноружицом
27. фебруара, 2019.
У Српцу одиграна представа „Љубав на лесковачки начин“
28. фебруара, 2019.

Објављена коначна ранг листа стипендиста општине Србац

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић објавио је данас коначну ранг листу стипендиста општине Србац за школску 2018/19. годину. Стипендије су одобрене за укупно 83 студента што је за једног студента више у односу на прелиминарну ранг листу која је објављена половином фебруара.

Стипендије ће добити пет студената из категорије социјалног статуса којима је одобрено шест мјесечних стипендија у износу од 100 KМ. У ову категорију спадају дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти без родитељског старања, студенти чији су родитељи корисници сталне новчане помоћи и студенти са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

Одобрене су и стипендије за четири студента који се налазе на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања. Њима ће једнократно бити исплаћено 600 KМ.

Стипендије ће бити исплаћене и за 49 студената високошколских установа које се финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије и 22 стипендије за остале студенте високошколских установа које се не финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије.

Студенти из ових категорија добиће шест мјесечних стипендија по 100 KМ.

Одобрене су и стипендије за два студента вуковца и једног ученика генерације ЦСШ “Петар Kочић” у 2018. години. Њима ће такође бити исплаћене стипендије у шест рата по 100 KМ.

О термину потписивања уговора, стипендисти ће бити благовремено обавијештени усменим путем као и путем средстава јавног информисања.

За стипендирање студената у овој години из општинског буџета издвојено је 60 хиљада KМ.

Kоначну ранг листу стипендиста можете погледати кликом на овај линк.

Comments are closed.