Перутнина почела изградњу пречистача отпадних вода вриједности 2 милиона KМ
19. фебруара, 2020.
Члановима Борачке организације омогућено учешће у пројекту “Социјализација дјеце РС”
19. фебруара, 2020.

Објављена коначна ранг листа стипендиста, одобрене стипендије за 88 студената

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић објавио је данас коначну ранг листу стипендиста на којој се нашло 88 студената, односно сви они који су поднијели пријаве, а испуњавају услове за додјелу стипендију.

У односу на прелиминарну ранг листу, један број студената је одустао од стипендије општине Србац како би прихватили стипендију Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво. С друге стране, одобрене су стипендије и за оне студенте који су на прелиминарној листи остали испод црте, због чега је начелник општине Млађан Драгосављевић обезбиједио додатна средства у буџету за ову намјену.

У односу на претходну школску годину, ове године је износ стипендија повећан са 600 на 700 KМ.

Тако ће четворо студената из категорије социјалног статуса добити седам мјесечних рата стипендија у износу од 100 KМ, колико је предвиђено и за троје вуковаца и ученика генерације ЦСШ “Петар Kочић” у школској 2018/19. години.

Седам мјесечних рата стипендија по 100 KМ добиће и 55 студената високошколских установа које се финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије и 22 студента високошколских установа које се не финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије.

За четворо студента који се налазе на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања биће једнократно исплаћено 700 KМ.

О тачном датуму потписивања уговора студенти ће бити благовремено обавијештени.

Kоначну ранг листу стипендиста можете погледати на огласној плочи у згради општинске управе и на нашој интернет страници кликом на овај линк.

Comments are closed.