Одржан округли сто у Српцу: Слијепима и слабовидима омогућити веће шансе за запослење
26. фебруара, 2021.
За викенд четири нова случаја вируса корона у Српцу
28. фебруара, 2021.

Објављена коначна ранг листа, одобрене стипендије за 86 студената

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић објавио је данас коначну ранг листу стипендиста за школску 2020/21. годину на којој се нашло 86 студената државних и приватних факултета.

Стипендије су одобрене за 64 студента високошколских установа које се финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије и 13 студената високошколских установа које се не финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије. Њима ће бити исплаћене стипендије у седам рата по 100 KМ.

Одобрене су стипендије и за двоје студената из категорије социјалног статуса и ученика генерације Центра средњих школа „Петар Кочић“ који ће такође добити седам мјесечних стипендија по 100 KМ.

За шесторо студента који се налазе на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања биће једнократно исплаћено 700 KМ.

У односу на прелиминарну ранг листу, један број студената је одустао од стипендије општине Србац како би прихватио стипендију ресорног министарства и других јавних извора финансирања, док се неколико студената који испуњавају услове, а који су имали најмањи број бодова по важећим критеријумима, није нашло на коначној ранг листи због ограничених средстава за стипендирање у овој години која су планирана у износу од 60 хиљада KМ.

О тачном датуму потписивања уговора студенти ће бити благовремено обавијештени.

Kоначну ранг листу стипендиста можете погледати на огласној плочи у згради општинске управе и на нашој интернет страници ОВДЈЕ.

Comments are closed.