Одбор за културу носилац будућих културних дешавања у србачкој општини
18. фебруара, 2020.
Тениски клуб Србац почео са радом након зимске паузе
19. фебруара, 2020.

Објављен конкурс за средњошколце – “Зашто је култура (мени) важна?“

Министарство просвјете и културе Републике Српске, у сарадњи са Републичким педагошким заводом, расписало је конкурс под називом „Зашто је култура (мени) важна?“ за подршку ученицима средњих школа у Републици Српској који имају склоности према умјетности.

Ученици су позвани да доставе своје радове о поимању културе и њене важности у друштвеној заједници у сљедећим областима: ликовна, примјењена умјетност и дизајн (сликарство, скулптура, видео-рад, перформанс, сценографија, илустрација, костим, дизајн плаката), фотографија (умјетничка фотографија), књижевност (приповијетка/кратка прича или поезија), драмска умјетност (монолог, драмски текст или сценарио за кратки филм), филм (играни, документарни, анимирани, експериментални или видео-есеј) и музика (композиција или интерпретација).

Из сваке од ових области, биће награђена по три рада.

Kонкурс је отворен до 28. фебруара, а услови за пријаву, који су прецизирани посебно за сваку област на које се конкурс односи, доступни су у свим средњим школама у Републици Српској, те објављени на порталу Владе Републике Српске, на страници Министарства просвјете и културе и на страници Републичког педагошког завода.

Comments are closed.