Расписан јавни позив за суфинансирање јавних потреба у култури
9. јуна, 2020.
Одборници СО Србац подржали рад начелника и извјештаје јавних предузећа и установа
9. јуна, 2020.

Јавни позив за угоститеље и туристичке агенције за пројекат додјеле туристичких ваучера

Министарство трговине и туризма објавило је Јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за доставу пријаве ради учешћа у реализацији шеме додјеле туристичких ваучера у угоститељским објектима на територији Републике Српске.

Право учешћа има угоститељ који пружа услуге у угоститељским објектима за смјештај, у складу са прописима којим се уређује област угоститељства, који је уредно измирио пореске обавезе закључно са даном 29.02.2020. године и има најмање четири запослена радника, те туристичка агенција која је носилац Лиценце Министарства и која је уредно измирила пореске обавезе. Угоститељи и туристичке агенције које испуне услове за учешће у пројекту додјеле туристичких ваучера биће уписани у Евиденцију која ће бити доступна на интернет страници Министарства.

Све додатне информације у вези са Јавним позивом, као и обрасци пријаве, доступни су на интернет страници Министарства, у рубрици Туристички ваучери.

Рок за подношење пријаве почео је 05.06.2020. године и траје до 01.11.2020. године.

Јавни позив је расписан на основу Уредбе о условима и начину коришћења туристичких ваучера у угоститељским објектима, којом је предвиђено субвенционисање коришћења услуге смјештаја у угоститељским објектима на територији Републике Српске. Влада Републике Српске донијела је Уредбу с циљем подстицања развоја домаћег туризма и подршке привредним субјектима у области туризма и угоститељства који су претрпјели знатне штете усљед пандемије вируса корона у Републици Српској.

Comments are closed.