Јавни позив за новчане подстицаје у пољопривреди
2. септембра, 2021.
Прекид у испоруци електричне енергије у понедјељак 6. септембра
3. септембра, 2021.

Објављен јавни позив за новчане подстицаје у пољопривреди

Начелник општине Млађан Драгосављевић расписао је јавни позив за подношење захтјева за остваривање права на новчане подстицаје у пољопривреди за шта ће, у складу са Програмом обезбјеђења и кориштења новчаних средстава за подстицање развоја пољопривреде у 2021. години, бити издвојено 60 хиљада КМ.

Средства ће се усмјерити за:

1. Суфинансирање набавке нових пољопривредних погонских машина (трактора) и пољопривредних прикључака у износу до 16.750 КМ. Kрајњи рок за подношење захтјева је 30.09.2021. године.

2. Подстицај за произведено и продано поврће у заштићеном простору (пластеницима) у износу до 10.000 КМ. Крајњи рок за подношење захтјева је 30.10.2021. године.

3. Субвенција власницима засада малине у износу до 5.000 КМ. Крајњи рок за подношење захтјева је 30.10.2021. године.

4. Субвенције власницима пчелињака за проширење пчелињих друштава у износу до 1.500 КМ. Крајњи рок за подношење захтјева је 30.10.2021. године.

Подстицаје могу остварити подносиоци захтјева са пребивалиштем, односно сједиштем на подручју општине Србац, који задовољавају остале услове утврђене Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја у пољопривреди за 2021. годину.

Анализу захтјева достављених по Jавном позиву вршиће Комисија на основу наведеног Правилника.

Обрасци захтјева за остваривање права на новчане подстицаје могу се добити у Центру за пружање услуга грађанима (шалтер сала), Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности и на нашој интернет страници ОВДЈЕ, гдје се може прочитати и текст Правилника.

Захтјеви поднесени изван утврђене форме и рока неће бити узети у разматрање.

Све додатне информације могу се добити у Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности и на сајту Општине Србац.

Comments are closed.