Одржана нова сједница штаба: Апел власницима објеката и грађанима да поштују заштитне мјере
11. маја, 2020.
Почела подјела 365 пакета расада и прскалица за србачке породице
13. маја, 2020.

Обиљежен Дан Војске Републике Српске у Српцу

У организацији Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова данас је у спомен соби у Српцу обиљежен Дан Војске Републике Српске.

Тим поводом служен је парастос за погинуле борце Војске Републике Српске и цивилне жртве Одбрамбено-отаџбинског рата након чега је положено цвијеће и запаљене свијеће у њихову част. 

Овом догађају присуствовали су представници законодавне и извршне власти општине Србац, на челу са предсједником Скупштине општине Мирком Стојићем, представници Борачке организације Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Удружења ратних војних инвалида.

Окупљене је поздравио предсједник Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова, Душко Митрић, који је честитао празник и захвалио присутнима што су се одазвали да на скроман и прикладан начин, због тренутне епидемиолошке ситуације, обиљеже 28 година од формирања Војске Републике Српске.

„Вама је познато да је 12. маја 1992. године Скупштина српског народа у БиХ на засједању у Бањалуци доњела одлуку о формирању Војске РС. У Одбрамбено-отаџбинском рату са подручја општине Србац учешће је узело 4500 бораца од чега је живот изгубило њих 120, а дио је остао рањен и нарушеног здравља, и искрено се надам да се оваква страдања више никад неће поновити“, рекао је Митрић.

Парастос је служио свештеник Александар Kустурић који је честитајући празник рекао да и у овим тешким тренуцима, због сложене здравствене ситуације, нисмо заборавили наше борце који су погинули бранећи своју отаџбину.

„Сабрали смо се на празник Светог Василија Острошког јер наша војска прославља дан свог оснивања а цијена је била велика и огромна и не смијемо је никада потцијенити. На нама је да овим дешавањима учимо своју дјецу“, рекао је Kустурић.

 

Comments are closed.