Кадети Омладинског стонотениског клуба Србац на првенству РС
24. маја, 2021.
Малишани из вртића у акцији ,,Једно дијете – један цвијет“
25. маја, 2021.

Обиљежен Дан школе у ОШ ,,Вук Kараџић“ у Ситнешима

Сваке године 24. маја, на дан Ћирила и Методија, ЈУ ОШ „Вук Kараџић“ Ситнеши, обиљежава Дан школе. Ова школска година је била по свему необична па тако да је и Дан школе обиљежен у складу са епидемиолошким мјерама које су на снази, организујући спортска такмичења и дружење међу свим ученицима, рекла нам је директорица школе Весна Савић. Према њеним ријечима такмичења су организована, и то тако да је сваки одјељењски старјешина у оквиру сваког одјељења појединачно, организовао такмичење, поштујући епидемиолошке мјере. Ученици су се такмичили у скакању у врећи, ношењу јајета у кашики, квиз такмичењу из географије „Географко“ итд. Сви ученици побједници ових такмичења су добили дипломе.
Kако се ближи крај школске године, дан школе искориштен је да се похвале и награде ученици и наставници који су се у току ове школске године посебно истакли, учествујући у одређеним активностима.
Похвалу за учешће и посебно залагање у свим школским културним манифестацијама, током цјелокупног школовања, добио је члан школског хора, Борис Вујић, ученик 9. разреда;
За учешће и посебно залагање у оквиру пројекта „Школа за 21. вијек“ (кориштење Микро бита у настави) похвалу су добили ученици 9. разреда, Стефан Глигорић и Борис Вујић.
За учешће на међународном квиз такмичењу „Знаменити Срби“ награђене су ученице 8. разреда, Јована Љубојевић, Дајана Вучић и Габријела Татић. Ово такмичење обухватало је младе од 10 до 15 година, из Републике Српске, Републике Србије, региона, те српске диаспоре са јединственим циљем, а то је очување српског културног идентитета.
Јована Љубојевић ученица 8. разреда добила је награду за освојено 3. мјесто на регионалном такмичењу из историје, које је организовао Републички педагошки завод РС.
Награђен је и наставник историје Ненад Шарић за допринос у остваривању циљева такмичења и посебно залагање у раду са ученицима, тј. припремање ученика за такмичење из историје, али и за међународном такмичење „Знаменити Срби“ , а за посебан допринос и истицање у хуманитарним акцијама током ове школске године дођељена је захвалница и награда ученуку 6. разреда, Луки Вучићу.
Директорица школе Весна Савић пожелила је срећан Дан школе свима који ову школу носе у срцу и осјећају понос јер су дио ње а радним колегама и ученицима много успјеха у даљем раду.

Comments are closed.