Предавање о значају Сретења за историју српског народа у четвртак 20. фебруара у Српцу
13. фебруара, 2020.
Прикупљено 1090 KМ за Kристијана Тадића на хуманитарном турниру
17. фебруара, 2020.

Обиљежен Дан бораца у Српцу

Борачка организација Србац обиљежила је данас бројним церемонијама Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Прво је одата почаст минутом ћутања и положено цвијеће на централном спомен обиљежју у Српцу а потом је у спомен соби служен парастос за 147 погинулих и несталих бораца општине Србац чија су имена и ликови уклесани на мермерне плоче у знак сјећања на херојску борбу у одбрани својих породица, кућног прага и народа овог краја.

„Да није било храбрих бораца који у најтежим ситуацијама нису напуштали ровове, питање је гдје бисмо ми данас били. Они су гинули свјесни да на тај начин бране нејач, своја села и свој народ, што је за најдубље поштовање”, рекао је свештеник Александар Kустурић који је служио парастос.

Данашњим догађајима присуствовали су и представници извршне и законодавне власти општине Србац на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и предсједником Скупштине општине Мирком Стојићем, припадници Полицијске станице Србац, представници СУБНОР-а, Уједињеног равногорског покрета, Равногорског покрета отаџбине српске и други грађани.

„Борачка организација Србац никада неће дозволити да изблиједе сјећања на ратне другове који су погинули за слободу свог народа и стварање Републике Српске,“ рекао је предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан.

Он је додао да пред овом организацијом стоји трајна обавеза да води бригу о преживјелим борачким категоријама путем стамбеног збрињавања, здравствене заштите, запошљавања њихове дјеце и пружања материјалне помоћи из Фонда солидарности који је основан прошле године.

 

Comments are closed.