Божићном уранку у Српцу присуствовао велики број вјерника
7. јануара, 2019.
Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Дан Републике Српске
8. јануара, 2019.

Обиљежавање Дана Републике у Српцу 9. јануара у 9.30 часова

У организацији Општине Србац у сриједу 9. јануара биће обиљежен Дан Републике Српске у знак сјећања на 9.1.1992. године када је Скупштина српског народа у БиХ донијела Декларацију о проглашењу Републике српског народа Босне и Херцеговине.

Овај важан датум који је ударио темељ настанка Републике Српске биће обиљежен код централног спомен обиљежја у Српцу са почетком у 9.30 часова полагањем цвијећа и паљењем свијећа у част погинулих бораца који су дали своје животе како бисмо данас могли живјети у миру и слободи на свом вјековном огњишту.

Након церемоније код централног спомен обиљежја, у 10 часова биће организовано окупљање испред спортске дворане у Српцу гдје ће се озваничити назив овог објекта који ће у будућности носити име “9. јануар” у знак сјећања и вјечног поноса на историјске догађаје који су се одиграли овог датума. На овај начин уједно ће бити обиљежена десета годишњица постојања и рада спортске дворане у Српцу.

Од 10.30 часова предвиђен је одлазак у Бањалуку на свечани дефиле поводом Дана Републике, а за све заинтересоване грађане обезбијеђен је превоз. Окупљање и полазак је предвиђен са платоа испред спортске дворане.

Позивају се сви заинтересовани грађани да присуствују овим церемонијама и тако одају почаст страдалим јунацима који су дали своје животе за нашу слободу.

У складу са традицијом, очекује се да и ове године грађани на својим стамбеним објектима истакну заставе Републике Српске као што је то учињено протеклих дана на улицама и трговима у Српцу и у другим градовима широм Републике Српске.

Comments are closed.