Одобрена 92 пластеника за кориснике из Српца у вриједности од 230 хиљада KМ
2. јуна, 2020.
Ратни пут србачке бригаде овјенчан поносом и славом
7. јуна, 2020.

Обиљежавање 28. годишњице србачке бригаде у недјељу 7. јуна

Двадесет и осма годишњица од формирања Прве србачке лаке пјешадијске бригаде биће обиљежена у недјељу 7. јуна, а планиране активности ће се организовати у складу са мјерама које је донио Републички штаб за ванредне ситуације због пандемије вируса корона, одлучено је на сједници Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова на подручју општине Србац.

Свечаност ће започети у 10.30 часова полагањем цвијећа на спомен обиљежју у Малим Ситнешима гдје су 1992. године први пут постројени припадници србачке бригаде, након чега ће од 11 часова бити организовано полагање цвијећа и паљење свијећа на Спомен костурници на Градском гробљу у Српцу.

Од 11.30 часова планирано је полагање цвијећа и паљење свијећа у Спомен соби у Српцу а у 12 часова ће се положити цвијеће и одржати парастос на централном спомен обиљежју.

Чланови Одбора поручују да ће и поред мјера превенције на достојанствен начин бити одата почаст борцима који су стајали на првим линијама одбране бранећи Републику Српску и борећи се за слободу свих њених грађана.

Comments are closed.