У Српцу једна особа преминула од посљедица вируса корона, три новообољеле
27. маја, 2021.
Одигране полуфиналне утакмице Купа Општинског фудбалског савеза
27. маја, 2021.

Обезбијеђена средства за љетовање 30 дјеце из Извора

По први пут у организацији Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор“ Србац , на љетовање у Игало у Црну Гору, ове године отпутоваће око 30-оро дјеце која су категоризована са родитељима.

Предсједница удружења Мира Татић каже да ће чланови Извора на мору боравити осам дана, у периоду од 31. јула до 7. августа,  у Институту за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Симо Милошевић“, гдје ће имати смјештај и храну, а средства за одлазак на море обезбиједили су бројни донатори.

Татић каже да су новчана средства кренули скупљати од ове године и упућује захвалност донаторима на подршци.

„Допринос за љетовање дјеце из Извора дали су Влада РС, Министарство здравља и социјалне заштите РС, Општина Србац, савез МеНеРаЛи и донатори Миле Ракић из Бајинаца, Драган Татомир и Зоран Дабић из Српца који сваког мјесеца уплаћују средства Извору и други, тако да ће укупно у ове сврхе бити усмјерено око 12 хиљада марака. Одлазак у Игало омогућиће Туристичка агенција „Хепи Травел“ из Бијељине преко које смо већ раније ишли на излете, а дјеци и родитељима ће на услузи 24 сата бити доступно медицинско особље института „Др Симо Милошевић“, рекла је Татић.

Све активности у Извору ће се одвијати до 29. јуна. Потом ће током јула за вријеме љетног распуста бити извршено кречење и генерално чишћење објекта Центра за дјецу са посебним потребама, како би био спреман за почетак нове школске године од 1. септембра.

 

Comments are closed.