Прво ,,Мајско коло“ у Кукуљама
29. маја, 2019.
Храстови у Гламочанима живи споменик прошлог времена
30. маја, 2019.

Обавјештење о бесплатној анализи земљишта

Обавјештавају се пољопривредни произвођачи општине Србац да имају право на подстицајна средства за финансирање анализе контроле плодности пољопривредног земљишта које је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава на основу Програма педолошких анализа земљишта у Републици Српској и који до 15. маја текуће године у регистру имају пријављене минималне површине под кориштењем :

1. У равничарском подручју ( до 200 метара надморске висине ) за ратарске културе 3 хектара, воћарске и повртларске културе 2 хектара и за пластенике 1.000 метара квадратних

2. У брежуљкастим подручјима (од 200 до 500 метара надморске висине) за ратарске културе 2 хектара, за воћарске и повртарске културе 1 хектар и за пластенике 500 метара квадратних

3. У подручјима изнад 500 метара надморске висине за ратарске културе 1 хектар , за воћарске и повртарске културе 1 хектар и за пластенике 300 метара квадратних.

Захтјев за остваривање права корисници подстицаја подносе Агенцији на Обрасцу 33, допуњеног Члана 61., најкасније до 15. јуна текуће године.

Право на анализу земљишта имају комерцијална и некомерцијална газдинства.

Право на подстицајна средства за финансирање анализе немају породична пољопривредна газдинства која су то право остварила у последње три године на основу Програма педолошких анализа земљишта у Републици Српској.

Comments are closed.