Расписан конкурс за додјелу спортских стипендија
11. марта, 2020.
Србачки вртић проводи редовне активности уз појачане мјере опреза
11. марта, 2020.

НВО Миленијум креће са пројектом креативно-едукативних радионица

Невладина организација “Миленијум“ из Српца кренула је са реализацијом новог пројекта под називом “Kреативно-едукативне радионице“ у сарадњи са Савјетом ученика Основне школе “Јован Јовановић Змај“ Србац.

Пројектом је предвиђено дружење младих кроз разне активности Миленијума, а нарочито подразумијева укључивање у активности са особама са инвалидитетом.

“За узраст основаца је веома важно да буду физички активни, али исто тако да развијају друге способости и вјештине. Миленијум нуди разне садржаје, а овај пројекат је само једна новина”, рекла је извршни директор Миленијума, Санела Видовић.

Она подсјећа да су представе које припремају у склопу аматерске позоришне трупе Миленијум изводили у Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама ,,Извор“ гдје се и родила идеја за сарадњу кроз разне видове радионица.

,,Желимо да што више дјеце и младих људи укључимо у наше активности. Прва радионица коју смо требали имати са удружењем Извор је помјерена због тренутне ситуације са вирусом корона и обуставе наставе, али ћемо у реализацију пројекта ући чим ситуација по питању вируса буде враћена у редовну свакодневицу”, рекла је Видовић.

Према њеним ријечима, на идеје за активности у Миленијуму долази посматрајући свакодневницу младих људи и дјеце, који све више времена проводе нездраво, сједећи за рачунаром или држећи мобилне телефоне у рукама.

 

Comments are closed.