Зимница на одгођено плаћање за кориснике личне и породичне инвалиднине
9. октобра, 2019.
Стигли бројни поклони за вишечлану породицу Вечерновић из Ножичког
9. октобра, 2019.

Ножичко добија нову инфраструктуру: У току проширење дома и уређење дјечијег игралишта

До краја ове године мјесни дом у Ножичком биће проширен са новим просторијама а дјечије игралиште у овом селу добиће љепши и функционалнији изглед.

Ово је резултат рада Удружења грађана „Моје Ножичко“ које је у фази реализације два пројекта у селу уз помоћ мјештана и донатора.

Предсједник удружења Велимир Микулић каже да је у завршној фази уређење игралишта које је добило надстрешницу са клупама и столовима, тако да ће поред спортског садржаја, дјеца и одрасли добити додатни простор за окупљање и дружење.

„Урадили смо кров на којег ћемо поставити лим ових дана а појачаћемо га и са два нова стуба. Паралелно с тим, поставили смо и канту за смеће као и сталак за бицикле, а простор на оближњим зидовима смо украсили креативним порукама и цртежима. Остало је још да се посади дрвеће чиме ће пројекат бити комплетиран“, рекао је Микулић.

Он додаје да су им одобрена средства и за пројекат Академија одрживости код Фондације Мозаик. Ради се о кампањи под називом „Моје Ножичко – мој Дом“ у склопу којег су прикупљали средства за реконструкцију и доградњу просторија дома.

У плану је изградња санитарног чвора, односно тоалета који тренутно не постоји у сали дома, као и помоћне просторије која је замишљена као остава за клупе и столове и реквизите које ће користити фолклорни и карате клуб.

Пројектом је предвиђена и изградња наткривеног отвореног објекта који би могао служити као приручна отворена кухиња, а у сврху разних манифестација које се одржавају током године. Овај простор би био на располагању и фудбалском клубу Ножичко, као и свим другим мјештанима који имају потребу да га користе у разним прославама, и то одвојено од сале друштвеног дома.

„Урађени су припремни земљани радови, ископан и изливен темељ, изливена плоча и урађена прва фаза довода воде, те испражњена септичка јама. Данас почиње зидање објекта, ускоро планирамо и покривање, а даље слиједе унутрашњи радови. Иако смо тек на почетку, урађено је доста тога и радови се одвијају пуним интензитетом“, истакао је Микулић.

Удружење грађана „Моје Ножичко“ од свог оснивања до данас реализовало је низ активности, а посебно се издваја уређење спомен парка у центру села, изградња дјечијег игралишта у кругу школе у Ножичком, постављање табле и фигура за вањски шах, као и клупа за сједење, чишћење и уређење локалитета код извора „Ђукин бунар“ и слично.

Удружење броји више од 230 чланова, како садашњих становника села, тако и оних који су отишли из Ножичког, али су и даље везани за родни крај и спремни су у сваком погледу помоћи његовом развоју.

 

 

Comments are closed.