Инфо дан о дигиталној трансформацији у малим и средњим предузећима у сриједу 23. децембра
22. децембра, 2020.
До 15. јануара продужене све мјере у општини Србац
22. децембра, 2020.

Новим одлукама побољшавају рад ловачког удружења

Управни одбор Ловачког удружења “Срна” Србац одржао је ових дана редовну сједницу на којој је разматрао актуелну ситуацију у удружењу и реализацију лова дивље свиње и ситне дивљачи, при чему је констатовано укупно добро стање.

Чланови су упознати са активностима око изналажења одговарајућег земљишта за формирање гатера за дивље свиње и изградњу објекта удружења, а разговори у том погледу са Општинском управом биће настављени.

Донесена је Одлука о висини чланарине за ловну 2021/22. годину. Ове године је код свих ловачких удружења у Мотајичко љевчанској регији и шире обједињена редовна чланарина и обавезна уплата од 20 KМ за лов ситне дивљачи и предатора. Досадашњи износ чланарине је повећан за 10 KМ ради улагања у обнову фонда дивљачи и инфраструктурне објекте. Чланарина за матичне ловце старости до 65 година износи 150 KМ.

За ловце старости од 65 до 70 година чланарина износи 75 KМ а за ловце старије од 70 година чланарина је 40 KМ. Чланарина се плаћа у једнократном износу од 01.01. – 15.05.2021.године на жиро рачун удружења и неће се моћи уплатити накнадно него се такви ловци бришу из евиденције и губе статус члана.

На сједници је било ријечи и о састанку представника Ловачког савеза Републике Српске са Шумарском ловном инспекцијом, одржаном у ресорном министарству, на којем је закључено да у већем броју ловачких удружења има ловаца који нису положили ловачке испите, па се сада инсистира да се такви ловци евидентирају и омогући им се полагање испита током 2021. године. Сви ловци који евентуално нису у удружење доставили доказе о положеном испиту, треба да то учине и јаве се секретару удружења за даља упутства.

Comments are closed.