Општина Србац ушла у регионални пројекат дигитализације општинског управљања земљиштем
24. јуна, 2020.
Данас исплаћене двије стипендије за србачке студенте
25. јуна, 2020.

Нових пет случајева короне у Српцу, заражено двоје дјеце и троје родитеља

У протекла 24 часа регистровано је пет нових случајева вируса корона у Српцу а ради се о двоје дјеце и три родитеља раније позитивне дјеце.

Позитивне особе су углавном без тегоба или са блажим симптомима болести, потврђено је у хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац.

Из ове службе обавјештавају да је и током јучерашњег дана тестирано 11 особа а резултати се очекују до сутра.

Од петка 19. јуна укупно је заражено 28 особа које се доводе у везу са Дјечијим вртићем “Наша радост”, од чега је 13 радница ове установе, 11 дјеце, троје родитеља и једна жена средње животне доби из породице зараженог дјетета.

До сада је на подручју србачке општине укупно регистровано 40 случајева коронавируса, од чега се опоравило 10 особа а двоје је преминуло услијед компликација изазваних другим обољењима.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да у складу са одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације све мјере остају на снази до 6. јула, што подразумијева обавезу ношења маски у затвореним просторима, обавезну хигијену и дезинфекцију, поштовање дистанце, забрану окупљања више од 50 људи и радно вријеме пословних субјеката до 23 часа.

“Са одлуком Републичког штаба ускладићемо и нашу наредбу о радном времену. Све дотле док се зараза не шири у већем обиму, остаће на снази садашње мјере а у случају погоршања епидемиолошке ситуације, бићемо принуђени да на сједници кризног штаба уведемо репресивније мјере. Зато апелујем грађанима да буду савјесни и понашају се у складу са актуелном ситуацијом”, рекао је начелник Драгосављевић.

Comments are closed.