Прва међународна штрапаријада у Жупском Разбоју 12. септембра
31. августа, 2021.
Нова столарија за демобилисаног борца Драгана Ољачу из Дугог Поља
31. августа, 2021.

Нових осам случајева вируса корона у Српцу, укупно 48 позитивних

У протекла 24 часа на подручју србачке општине евидентирано је још осам случајева вируса корона а узорци су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о шест мушких и двије женске особе, од чега су три мушкарца млађе, два средње и један старије животне доби и по једна жена млађе и средње животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, тренутно је активнo позитивних 48 особа из Српца а у кућној изолацији је 107 лица, од чега је 59 било у контакту са зараженима.

У посљедња 24 часа у Републици Српској су евидентирана 182 нова случаја вируса корона а тестирана су 462 лабораторијска узорка путем PCR теста. У истом периоду пријављен је и један смртни случај.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 331 а на респиратору је 41 особа. Под здравственим надзором тренутно је 2610 особа.

Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане да поштују важеће епидемиолошке мјере које су продужене до 13. септембра и да приступе процесу вакцинације као најбољем виду заштите од новог вируса.

Јутрос је на распореду била ревакцинација Синовак вакцином а до 14 часова се може примити прва доза Спутњик В. Сутра од 9 до 14 часова врши се ревакцинација Спутњик В особа вакцинисаних од 5. до 15. јула, уколико вакцине буде на располагању, а у четвртак и петак даваће се прва доза и ревакцинација Синофарма у времену од 9 до 14 часова.

Comments are closed.