Епидемиолошка ситуација и даље неповољна, грађани дужни да поштују мјере
2. новембра, 2020.
Пољски војни контигент у посјети Српцу, почаст страдалима у Другом свјетском рату
3. новембра, 2020.

Нових 13 случајева вируса корона у Српцу, једна особа преминула

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је 13 нових случајева вируса корона од узетих 18 лабораторијских узорака, а ради се о резултатима тестирања које је обављено у петак 30. октобра у Дому здравља у Српцу.

Од тога је седам особа мушког и шест женског пола. Kада је ријеч о старосној структури, пет особа је старије, пет средње и три млађе животне доби, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља.

Једна особа старије животне доби је упућена на болничко лијечење док се остали налазе у кућној изолацији са блажим симптомима болести.

Закључно са данашњим даном укупно је регистровано 306 позитивних лица на вирус корона од почетка пандемије а у кућној изолацији се тренутно налазе 182 лица која су тренутно позитивна или су била у блиском контакту са позитивним лицима.

Према извјештају који је стигао из Института за јавно здравство, у протекла 24 часа је преминуло 16 особа код којих је потврђено присуство вируса корона, а међу њима је и једна особа из Српца која се налазила на болничком лијечењу. Преосталих 15 особа су из Бањалуке (двије особе), Приједора (четири особе), Градишке, Станара, Бијељине, Новог Града, Билеће, Прњавора, Источног Новог Сарајева, Дервенте и Шамца.

До сада је преминуло осам особа из Српца које су биле позитивне на нови вирус а које су поред тога имале низ придружених обољења.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 1254 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 646 особа у Републици Српској.

Према мјесту пребивалишта, 134 особе су из Бијељине, 85 из Бањалуке, 48 из Градишке, 36 из Приједора, 35 из Добоја, 34 из Лакташа, 29 из Фоче, 25 Теслића, 23 из Прњавора, по 20 из Дервенте и Шамца, 17 из Модриче, 14 из Kотор Вароша, 13 из Српца, 12 из Kозарске Дубице, по 10 из Власенице и Мркоњић Града, по осам из Берковића, Зворника и Милића, седам из Шековића, шест из Шипова, пет из Невесиња, по четири из Источног Новог Сарајева и Требиња, по три из Новог Града, Петрова, Хан Пијеска и Чајнича, по двије из Источне Илиџе, Пала, Сокоца, Сребренице, Станара, Угљевика и Челинца и по једна из Братунца, Брода, Новог Горажда, Оштре Луке и Рогатице.

До сада је у Републици Српској потврђено 19.397 случајева вируса корона, а преминула је укупно 446 особа код које је потврђен тест на нови вирус корона.

Имајући у виду да се епидемиолошка ситуација нимало не побољшава, из општинског штаба за ванредне ситуације поново скрећу пажњу грађанима да се придржавају превентивних мјера и избјегавају сваки вид ризичних контаката, те смање ниво друштвених дешавања на минимум.

Comments are closed.