Прикупљено 3015 KМ за Мињу Матић на хуманитарном базару у Српцу
9. новембра, 2020.
Провјера бирачког мјеста омогућена и путем СМС поруке
10. новембра, 2020.

Нових 12 случајева вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине евидентирано је још 12 случајева вируса корона а ради се о шест мушких и шест женских особа, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Од тога је девет лица млађе и три средње животне доби. Све заражене особе имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном 174 особе са подручја србачке општине налазе се у кућној изолацији од чега је 72 активно заражених а остали број се односи на блиске контакте са зараженим особама.

Од почетка пандемије укупно је 350 лица из Српца било позитивно на нови вирус, од чега се опоравило 270. Осморо лица код којих је утврђено присуство вируса корона је преминуло, а која су имала низ хроничних обољења.

До сада је укупно издато 1595 рјешења о кућној изолацији за лица са подручја србачке општине.

Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане на максималан опрез и поштовање свих хигијенско-епидемиолошких мјера, а нарочито младе јер је поново евидентиран већи заражених међу млађом популацијом.

У Републици Српској је у протекла 24 часа регистровано 475 нових случајева вируса корона а тестирано је 1255 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, 106 особа је из Бијељине, 95 из Бањалуке, 33 из Источног Новог Сарајева, 27 из Пала, 26 из Источне Илиџе, 20 из Градишке, по 17 из Лакташа и Фоче, 15 из Гацка, 14 из Прњавора 12 из Српца, 10 из Добоја, по девет из Зворника, Челинца и Чајнича, по осам из Kозарске Дубице и Требиња, по шест из Вишеграда и Приједора, по четири из Kотор Вароша, Љубиња и Шамца, три из Новог Горажда, по двије из Дервенте, Модриче, Новог Града и Рибника и по једна из Рогатице, Сокоца, Станара, Теслића и Трнова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је и 16 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона.

Ради се о 12 мушкараца и четири жене, средње и старије животне доби, из Бања Луке (три особе), Требиња, Модриче и Бијељине (двије особе), Теслића, Шамца, Дервенте, Kозарске Дубице, Братунца, Шипова и Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 23.112 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 576 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.