Преминуо Душко Шњегота, универзитетски професор и доктор економских наука из Српца
29. октобра, 2020.
До 16 часова обустава саобраћаја на путу Гламочани-Бардача
30. октобра, 2020.

Нових 11 случајева вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је 11 нових случајева вируса корона од чега је за десеторо њих утврђено да су позитивни приликом тестирања у Дому здравља Србац док је једно лице тестирано у болничкој установи у окружењу.

Тестирање ових лица је обављено у понедјељак, када је узето 27 лабораторијских узорака, а резултати су пристигли и саопштени током данашњег дана.

Ради се о осам мушких и двије женске особе, од чега је четворо лица млађе животне доби, петоро средње и једно старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији и под редовним здравственим надзором.

Закључно са данашњим даном активно је позитивно 58 лица из Српца на вирус корона а шесторо се води да је преминуло од посљедица ове болести, уз низ других придружених обољења. Издата су 1374 рјешења о кућној изолацији а тренутно је овим мјерама обухваћено 157 лица. До данас је укупно позитивних од почетка пандемије било 258 у нашој општини.

Од стране општинског штаба апелује се на досљедно поштовање свих мјера превенције јер још увијек нема назнака када би могло доћи до смиривања пандемије.

У протекла 24 часа у Републици Српској је евидентирано 649 нових случајева а тестиран је 1371 лабораторијски узорак.

Према мјесту пребивалишта, 187 особа је из Бањалуке, 82 из Бијељине, 39 из Фоче, 34 из Теслића, 29 из Зворника, 20 из Градишке, 19 из Приједора, 18 из Источне Илиџе, по 16 из Добоја, Источног Новог Сарајева, Kозарске Дубице и Невесиња, 15 из Рибника, 14 из Угљевика, 11 из Српца, по 10 из Дервенте и Мркоњић Града, девет из Модриче, по осам из Kнежева, Лакташа и Прњавора, по седам из Гацка и Милића, по шест из Требиња и Шамца, по четири из Лопара, Љубиња и Пала, по три из Братунца, Оштре Луке и Чајнича, по двије из Брода, Новог Горажда, Рудог и Челинца и по једно из Власенице, Језера, Kостајнице, Kотор Вароша и Сребренице.

Пријављено је девет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона а ради се о пет мушкараца и четири жене средње и старије животне доби из Градишке (двије особе), Зворника (двије особе), Угљевика, Невесиња, Прњавора, Бањалуке и Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 16.356 случајева вируса корона, а преминула је укупно 400 особа код које је потврђен тест на овај вирус.

До сада су се опоравиле укупно 8.194 особе, а тестирано је укупно 100.581 лице.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 598, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 225, а у општим болницама 373.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 9.942 особе, а надзор је завршен код 68.748 лица.

Comments are closed.