Поново ради биоскоп у Српцу: Нечиста крв и Неукротиви Спирит 1. септембра
10. августа, 2021.
Вакцинација становништва и наредних дана у Дому здравља Србац
10. августа, 2021.

Нових 11 случајева вируса корона у Српцу, сутра сједница Општинског штаба

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је још 11 нових случајева вируса корона који су утврђени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о шест особа мушког и пет особа женског пола, од чега су три мушкарца средње а три старије животне доби, те три жене млађе и двије средње животне доби.

Све заражене особе имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији. Једна старија мушка особа која је била позитивна на тестирању протеклог викенда, због тежих симптома, упућена је на лијечење у Универзитетско-клинички центар РС у Бањалуци.

Закључно са данашњим даном у србачкој општини је 46 лица активно заражено вирусом корона а у кућној изолацији се налази 112 особа, од којих је 66 било у контакту са позитивнима.

Због наглог повећања броја заражених, начелник општине и командант Општинског штаба за ванредне ситуације, Млађан Драгосављевић, заказао је за сутра у 9.30 часова у новој скупштинској сали сједницу штаба на којој ће се разматрати тренутна епидемиолошка ситуација.

Из Општинског штаба још једном скрећу пажњу грађанима на забрињавајући пораст броја заражених и указују на потребу поштовања мјера које су прописане од надлежних републичких институција.

Comments are closed.